Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekonomska saradnja ne prati dobre odnose

    Između Srbije i Tunisa ne postoji nijedno otvoreno pitanje, ali treba raditi na tome da izvanredne političke odnose na odgovarajući način prati i privredna saradnja, što sada nije slučaj, izjavio predsednik Tomislav Nikolić, posle sastanka sa predsednikom Tunisa Moncefom Marzoukijem.

    Obraćajući se posle sastanka sa predsednikom Tunisa, Nikolić je rekao da su se oni dogovorili da se unapređenjem ekonomske saradnje dveju zemalja konkretizuju politički dijalog sa ciljem da se prijateljstvo dvaju naroda još više učvrsti i unapredi.

    Izrazivši zadovoljstvo što ga je Marzuki pozvao da dođe u prvu radnu i prijateljsku posetu prijateljskom Tunisu, Nikolić je posetu nazvao istorijskom.

    Možemo posetu nazvati i istorijskom, jer označava kraj perioda u kome je zabeleženo odsustvo političkog dijaloga na najvišem nivou, uprkos činjenici da između dve zemlje nema otvorenih pitanja i nema razloga da nemamo intenzivniju saradnju u brojnim segmentima.

    Nikolić je podsetio da prijateljski odnosi dveju zemalja traju više od pola veka, da su uspostavljeni još u doba Pokreta nesvrstanih i učvršćeni priznavanjem Tunisa ubrzo nakon proglašenja nezavisnosti 1956. godine.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE