Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dubai sa pogledom na `Beograd na vodi`

    Master plan projekta "Beograd na vodi" predstavljen u sedištu partnerske kompanije u Dubaiju. U izgradnju projekta biće uključene firme i arhitekte iz Beograda, a zaposliće se oko 20.000 ljudi, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić.

    U okviru predstavljanja plana izgradnje projekta "Beograd na vodi", prezenzovana su i idejna rešenja za Kulu Beograd i tržni centar.

    Prezentaciju je vodio Muhamed el Abar, direktor novoosnovane kompanije Eagle Hills koja će graditi "Beograd na vodi“. Ta kompanija je raspisala konkurs za arhitektonska rešenja za dva objekta, Kulu Beograd i tržni centar, saopšteno je iz Vlade Srbije.

    Na konkursu su učestvovale najpoznatije firme u svetu, među kojima i američki studio SOM koji je autor najviše zgrade na svetu, Burj Khalifa u Dubaiju.

    Ukupna površina "Beograda na vodi“, uključujući stambeni i poslovni prostor, iznosiće 1.850.000 metara kvadratnih. Dužina bulevara iznosiće 1,8 km, a širina 40 metara. Gradiće se u tri velike faze, a prva u pet etapa.

    Četiri velike svetske kompanije već su dostavile osam predloga za Kulu Beograd, od kojih su četiri ušla u uži krug, dok su za tržni centar u uži izbor ušle dve ponude.

    Prvi potpredsednik Vlade je nakon sastanka, obraćajući se novinarima, rekao da će u izgradnju projekta "Beograd na vodi“ biti uključene firme i arhitekte iz Beograda i da će oko 20.000 ljudi biti zaposleno.

    "Beograd će postati regionalni centar. Bićemo zemlja koja privlači najveći broj turista i investitora u regionu", istakao je Vučić i naglasio da "ovaj projekat znači novo rođenje Srbije".

    Jedan od najznačajnijih objekata "Beograda na vodi", Kula Beograd, biće završena do 2017. godine, izjavio je Muhamed el Abar, posle prezentacije projekta u Dubaiju.

    Vučić je istakao da je potrebna politička i ekonomska stabilnost neophodna za privlačenje stranih investicija i da je Srbija zemlja u kojoj su ti uslovi ispunjeni.

    Svetsku premijeru "Beograd na vodi" imaće 11. marta u Kanu, na najvećem sajmu nekretnina na svetu. Vučić će se sastati sa šeikom Mohammed bin Zayedom u Abu Dabiju, gde će razgovarati o kreditu UAE Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE