Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Makedonci ostadoše bez investitora-spasioca?

    Pompezno najavljen kao najveći strani investitor u Makedoniji, indijski milioner Subrata Roy Sahara, uhapšen je na osnovu naloga Vrhovnog suda Indije zbog izbegavanja suđenja za obmanu malih investitora tešku četiri milijarde dolara.

    Očekuje se da će kontroverzni biznismen Roy, koji je uhapšen „kod kuće“ u gradu Luknovu, u pritvoru ostati do 4. marta, kada je, kako se navodi u agencijskim informacijama, zakazano novo sudsko ročište.

    Dve firmi iz sastava Sahara gGroup, kontroverznog vlasnika Roya, pod optužbom su zbog sticanja 3,9 milijardi dolara preko nelegalnih hartija od vrednosti.

    Nadležni iz vlade premijera Nikole Grueskog su Roya predstavljali kao čoveka koji će presudno uticati na privredno oživljavanje posustale ekonomije Makedonije, dok iz Sahare Makedonija je potvrđeno da zasada nema nikakvih promena u ivesticionim planovima u ovoj zemlji.

    Najveći od svih pompezno najavljenih je onaj koji je na obalama Ohridskog jezera trebalo da se okonča podizanjem „makedonskog Las Vegasa“ ekskluzivnog turističkog kompleksa na lokalitetu Ljubaništa, delom i na crkvenom posedu kraj manastira Sveti Naum.

    Roj je za pet miliona evra u Ohridu kupio hotel Slavija, a najavio je i izgradnju spomen-obeležja u čast Majke Tereze na poklonjenom placu u centru Skoplja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE