Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stacey Kennedy na čelu AmCham u Srbiji

    Američka privredna komora (AmCham) u Srbiji izabrala je novog predsednika, direktorku kompanije Philip Morris International zadužena za Srbiju, južnu i centralnu Evropu Stacey Kennedy, koja je poručila da će ta privredna asocijacija nastaviti da unapređuje poslovnu klimu u Srbiji u cilju privlačenja investitora.

    Na generalnoj skupštini AmCham u hotelu Crown Plaza, Kennedy je u svojoj prezentaciji poručila da će ključni fokus biti u pomaganju državi Srbiji da poboljša konkurentnost privredi, kao i zakonodavni okvir.

    Ona je istakla da će AmCham i dalje biti edukator u Srbiji.

    "Očekujem fantastičnu 2014. i 2015. godinu", naglasila je Kennedy govoreći o aktinovnostima američke komore u narednom periodu.

    Funkciju predsednika do sada je obavljao Miloš Ðurković, inače direktror predstavništva američke kompanije Hewlett-Packard.

    "Želimo da intenziviramo dijalog sa državnim institucijama i drugim privrednim subjektima, kako bismo zajedno pospešili ekonomski razvoj zemlje, privukli nove investicije i stvorili uslove za otvaranje novih radnih mesta. Naši zajednički napori su usmereni ka rešavanju regulatornih problema i važnih pitanja za privredu, kao što su reforma radnog zakonodavstva, povećanje likvidnosti u privredi i smanjivanje sive ekonomije", istakla je Kenned<.

    Američka komora, kako je rekla, podržava proces evropskih integracija Srbije koji predstavlja najvažnije pitanje za Srbiju.

    “Želim da naglasim da će i u narednom periodu Američka privredna komora dati svoj puni doprinos ubrzanju ovog procesa", rekla je Kenedijeva.

    Američka privredna komora u Srbiji je na 13. godišnjoj skupštini glasanjem predstavnika kompanija članica izabrala nove članove Upravnog odbora te organizacije.

    Za prvog potpredsednika je izabran predsednik Ižvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji Zoran Petrović, a za člana odbora bez portfelja Boris Vujičić iz kompanije Trizma. 

    Mandat novog predsednika i članova UO će trajati naredne dve godine.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE