Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Iz `lakih komada` u sam vrh: McConaughey o kojem se priča

    Matthew McConaughey je prvi put nominovan za Oskara za glavnu ulogu u drami  Dallas Buyers Club za koju je već osvojio Zlatni Globus, nešto što pre tri godine nije moglo ni da se nasluti. Često mu je osporavan glumački talenat ili je u najmanju ruku izbor uloga i filmova smatran diskutabilnim.

    Šta se to promenilo u poslednje tri godine, što ga je dovelo pred najveći uspeh u njegovoj karijeri? Promenio se sam Matthew McConaughey, i to ne samo fizički, iako je za ulogu električara zaraženog HIV-om izgubio oko 22 kilograma, promenio je svoj stav prema poslu i glumi uopšte. Da nije tako, ovaj film ne bi bio ni snimljen. Studiji su, pre nego što je McConaughey prihvatio ulogu, odbili film čak 137 puta.

    Nakon što je postao poznat, faktički preko noći, sa uspehom filma A Time to Kill u kome je glumio pored Sandre Bullock, njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom, postao je seks simbol i činilo se da je ostvario san svakog glumca u Holivudu, ali mu je u isto vreme pretila sudbina Toma Cruise-a, koji nastavlja da glumi u blokbasterima i zarađuje ogromne količine novca, i dok ga javnost voli ipak mu ne pridaje ozbiljan glumački talenat.  Iako bi to bilo dovoljno velikom broju ljudi, McConaughey je imao drugi plan za svoju karijeru.

    "Moja karijera je napredovala dobro, uživao sam u svom poslu. Moj život je bio uzbudljiviji od mog posla i bio sam srećan zbog toga. Ali, rekao sam sebi, prestaću da radim ono što sam do tada radio."

    Napravio je pauzu od dve godine čekajući da dođu pozivi za uloge kojima se nadao, i na veliko platno se vratio u ulozi advokata u filmu The Lincoln Lawyer.

    "Samo sam želeo nešto da promenim, da razdrmam sebe. Želeo sam da se posvetim ulogama koje će zatresti tlo poda mnom, koje će učiniti da se osećam nelagodno."

    Skinuo je etiketu sa sebe I iznenada postao dobar izbor za mnoge filmske stvaraoce u industriji. Rizik koji je preuzeo se nominacijom za Oskara isplatio.Od slave i novca svoj fokus je okrenuo ka iskustvu koje mu donosi zadovoljstvo.

    "Hteo sam takvo iskustvo i sada u njemu uživam. Primetio sam da ako istrajem u procesu stvaranja, i uživam u njemu i onome što radim, pognute glave, ne razmišljajući o rezultatima, a o njima ne razmišljam već neko vreme, rezultati bivaju sve bolji."

    Foto: Facebook/Matthew McConaughey, BETA/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE