Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro `crna lista`privrednika?

    Vlasnici firmi koje su u blokadi mogu nesmetano da otvaraju nova preduzeća, pišu Novosti.

    Čak i direktori koji su upropastili fabrike u kojima su šefovali mogu pokrenuti novi biznis. Da bi se sprečila ovakva praksa, neophodno je uspostavljanje registra diskvalifikovanih lica, koji bi Srbija trebalo da dobije do kraja godine.

    Pod kojim će, tačno, uslovima vlasnici i direktori firmi dobijati privremenu zabranu i biti upisani u ovaj registar, odnosno stavljeni na "crnu listu" biće propisano zakonom za čiju izradu je formirana radna grupa sastavljena od više institucija.

    „Ustav Srbije, domaći zakoni i međunarodni standardi propisuju slobodu preduzetništva. Poslovanje se može izričito i privremeno ograničiti samo posebnim zakonima,“ ističu u Agenciji za privredne registre. „Prethodna vlada je u decembru verifikovala zaključak i po sporazumu sa Vladom Norveške, dobili smo finansijsku podršku za uspostavljanje ovog registra. Vođenjem javne evidencije sprečićemo vlasnike firmi i radnji čiji su računi u blokadi da za to vreme otvaraju nova preduzeća. Isto važi i za osobe prema kojima je sud izrekao meru ograničenja poslovanja.“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE