Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beogradski projekti za hiljade srpskih građevinara

    Realizacija projekta "Beograd na vodi" angažovaće u kontinuitetu najmanje 20.000 građevinara iz cele Srbije, tvrdi resorni ministar Velimir Ilić.

    Ilić je rekao da je već završen idejni projekat za izgradnju drumsko-železničkog mosta preko Dunava kod Vinče, koji je neophodan za završetak obilaznice oko Beograda i potpuno izmeštanje drumskog i železničkog saobraćaja iz Beograda.

    On je u Privrednoj komori Beograda, na sastanku sa privrednicima o najvažnijim projektima za beogradsku privredu, istakao da će Beograd konačno osloboditi oko 88 hektara najatraktivnijeg zemljišta, tzv. Savskog amfiteatra.

    Za realizaciju "Beograda na vodi" važno je završiti želeničku stanicu Prokop, rekao je on dodajući da se sada rade projekti za ono što je najneophodnije, kao i da se odustalo od prvobitnog plana da se tu izgradi dosta komercijalnog sadržaja, stanovi, hotel…

    Tek kada bude profunkcionisala ta železnička stanica u punom kapacitetu razmišljaće se i o komercijalnim sadržajima na njenoj ploči, dodao je ministar koji očekuje da na jesen počnu intenzivni radovi na Prokopu.

    On je kazao da će u realizaciji projekta "Beograd na vodi" biti angažovano nekoliko desetina hiljada građevinaca i pozvao građevinare da se udružuju u konzorcijume kako bi što više bili uključni u te poslove.

    Prma rečima predsednika Privredne komore Beograda Milana Jankovića, srpska prestonica je najatraktivnija za ulaganja u Jugoistočnoj Evropi, a "Beograd na vodi" je potpuno realan projekat koji, ne samo da bi okupio građevinsku operativu iz Beograda i Srbije, već i iz regiona.

    Naši građevinci bi mogli na osnovu iskustva u tom projektu da se kasnije angažuju i na sličnim projektima u regionu, rekao je Janković dodajući da bi Beograd mogao u mnogim oblastima da bude lider u regionu.

    Janković je dodao da je za Beograd važna i izgradnja metroa, ali i drugi projekti u oblasti energetike, IT sektora, poljoprivrede, turizma…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE