Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dogovor na vidiku, Jumko `odlaže` blokadu

    Predstavnici vlade predložili su radnicima Jumka određena rešenja za nagomilane probleme kompanije, među kojima su overa zdravstvenih knjižica i isplata jedne plate do utorka, 18. februara. Za sada bez blokade, poručuju iz Jumka.

    To su posle sastanka sa premijerom Ivicom Dačićem i v.d. ministra privrede Igorom Mirovićem u Beogradu, preneli predstavnici reprezentativnih sindikata Jumka, kao i da je dogovoreno da se sledeće nedelje imenuje novi Nadzorni odbor.

    Glavni poverenik ASNS Snežana Veličković rekla je da je premijer Dačić predložio i realizaciju poslova sa policijom, a predstavnici sindikata su izrazili zadovoljstvo što ih je najzad saslušao neko iz vlade, dodajući da veruju da će doći do relizacije dogovorenog.

    Oni su rekli da za sada neće biti blokade autoputa, a da će o nastavku štrajka odlučiti radnici kojima će preneti rezultate današnjeg sastanka u vladi.

    Radnici Jumka mesec dana su u generalnom štrajku zbog lošeg materijalnog položaja, a u sredu su blokirali put kod Vranja na pravcu Koridora 10, koji je odblokiran posle dolaska Mirovića i razgovora sa radnicima. Štrajk je nastavljen u okviru fabrike.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE