Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telenoru raste profit

    Kompanija Telenor u Srbiji imala je u 2013. poslovni profit od oko 100 miliona evra, što je oko 14 odsto više nego u 2012. godini, kapitalna ulaganja iznosila su 24 miliona evra.

    Baza Telenorovih korisnika u Srbiji iznosi 3,2 miliona, za 1 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine. Nivo kapitalnih investicija ostao je visok u poslednjem kvartalu 2013. godine zahvaljujući, pre svega, kontinuiranom povećanju kapaciteta i širenju pokrivenosti naše mreže.

    „Ekonomsko okruženje u Srbiji u četvrtom kvartalu i dalje je predstavljalo ozbiljan izazov za naše prihode, dok konkurencija na tržištu ostaje jaka. Čak i u takvim tržišnim uslovima bili smo u stanju da povećamo naše prihode i postignemo zdravu profitabilnost“, rekao je Erlan Neten, izvršni direktor finansija kompanije Telenor Srbija. „Ovi rezultati većinom su postignuti zahvaljujući našoj rešenosti da ostanemo fokusirani na inovativne i nove načine usluživanja naših korisnika, što je posebno očigledno u slučaju kupovine KBC banke. Dalja ulaganja u našu mrežu i maloprodajne objekte omogućiće nam da poboljšamo dostupnost naših usluga, njihovu brzinu i lakoću korišćenja i održimo lidersku poziciju na telekomunikacionom tržištu.“

    U četvrtom kvartalu 2013. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 28 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 1 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,99 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža bila 32,6 odsto, a operativni novčani tok 4,42 milijardi norveških kruna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE