Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počelo suđenje Berlusconiju

    Bivšem italijanskom premijeru Silviju Berlusconiju, optuženom da je platio jednom senatoru tri miliona evra da pređe u njegovu stranku, počelo je suđenje za korupciju.

    U Napulju je počelo je suđenje jednom od najkontroverznijih političara današnjice. On je optužen da je 2006. godine platio tadašnjem senatoru Sergiju De Gregoriju tri miliona evra da pređe u njegovu stranku, što je oslabilo suparničku vladu koja je na kraju pala, navodi AP.

    Berlusconi (77), koji negira krivicu, i dalje je uticajna ličnost u politici, iako je ostao bez mesta u Senatu zbog toga što je prošle jeseni osuđen za utaju poreza. Zatvorsku kaznu po toj poresudi još nije odslužio.

    Berlusconi, milijarder i tajkun, izgubio je imunitet kada je prošle godine izbačen iz Senata. Ne očekuje se njegov dolazak na pretres, pošto po italijanskom zakonu nije obavezan da prisustvuje.

    U ovom slučaju je optužen i Berluskonijev pomoćnik Valter Lavitola, zbog toga što je, navodno, bio posrednik u podmićivanju senatora. De Gregorio sarađuje sa tužiocima.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE