Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DSS: Okrenuti se ruskom tržištu

    Evrofanatizam stranaka u Srbiji naneo je ogromnu štetu privredi, a čak se i države EU, tražeći spas od krize, sve više okreću ruskom tržištu, poručuje član Predsedništva DSS-a Marko Milutinović.

    Demokratska stranka Srbije smatra da se privredni razvoj države ne može omogućiti megalomanskim obećanjima o investicijama, već većom saradnjom sa Rusijom i obećava, ukoliko dođe na vlast, otvaranje Kancelarija za ekonomsku saradnju sa Ruskom Federacijom.

    Član Predsedništva te stranke Marko Milutinović rekao je na konferenciji za novinare da je "evrofanatizam stranaka" u Srbiji naneo ogromnu štetu privredi i da se i države EU poput Nemačke, Poljske i Italije "tražeći spas od krize" sve više okreću ruskom tržištu.Naveo je i da se brojne agencije u Srbiji bave samo promocijom izvoza na evropsko tržište dodavši da će DSS , ukoliko dođe na vlast, neku od tih agencija preusmeriti ka ruskom tržištu na kojem srpski privrednici mogu mnogo lakše da plasiraju svoje proizvode.

    Milutinović je ponovio stranački stav o neophodnosti da Srbija postane i politički neutralna država, ukazavši da to znači saradnja sa svima ali na potpuno ravnopravnim osnovama."Nevidimo nijedan razlog da ne povećamo izvoz i na tržišta EU ali na principima uzajamnosti i obostrane koristi", rekao je Milutinović.

    Istakao je i da okosnicu programa DSS čini razvoj poljoprivrede, energetike i građevinarstva i jačanju srpskog sela, kritikujući vlast zbog malog agrarnog budžeta i liberalizacije uvoza poljoprivrednih proizvoda iz EU.

    Milutinović je ponovio i da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nanosi ogormne štete srpskoj privrdedi kao i da se DSS protivi prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima od 2017. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE