Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Slučaj nikl` prijavljen inspekciji

    Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić kaže da je "slučaj nikl" prijavljen rudarsko-geološkoj inspekciji, od koje očekuje da resornom ministarstvu predloži stavljanje van snage rešenja o produženju prava za istraživanje nikla kompaniji Serbian Nickel.

    Mi smo prijavili kompletan slučaj rudarsko-geološkoj inspekciji. Oni su došli, utvrdili činjenično stanje, videli da Serbian Nickel nije ispunio norme iz najnovijeg rešenja i ja očekujem da se rešenje stavi van snage, rekao je Tanjugu Aleksić.

    Upravni sud Srbije iz Kragujevca odbacio je tužbu protiv Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, koju je podnela opština Trstenik, zbog produženja istražnog prava preduzeću Serbian Nickel.

    Aleksić je prokomentarisao da, i pored te odluke, ne očekuje predstavnike kompanije Serbian Nickel uskoro u Trsteniku.

    Opština Trstenik će podneti žalbu Vrhovnom kasacionom sudu za preispitivanje sudske odluke Upravnog suda koji je nažalost odbacio tužbu opštine Trstenik, najavio je Aleksić.

    On kaže da "svi dokazi nesporno govore o tome da je rešenje izdato mimo zakonske regulative" i da je zahtev podnet posle roka koji je regulisan zakonom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE