Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Toyota gasi pogone u Australiji

    Posle General Motorsa i Forda, kompanija Toyota takođe najavljuje prekid proizvodnje u Australiji do kraja 2017. godine zbog visokih troškova i velike konkurencije. Odlaskom tri giganta nestaje 6.600 radnih mesta.

    Toyotina odluka, zbog koje će 2.500 radnika ostati bez posla, bila je očekivana i dešava se dva meseca pošto je General Motros najavio da će prekinuti proizvodnju u Australiji isto do 2017. godine.

    Ford Motors saopštio je u maju da takođe obustavlja svoju proizvodnju u Australiji do 2016, a Mitsubishi Motors je obustavio rad 2008. godine. Ukupno će bez posla ostati 6.600 radnika u tri kompanije koje su najavile odlazak.

    Toyota je navela da je njena odluka posledica kombinacije faktora, uključujući visoku vrednost australijskog dolara, velike troškove proizvodnje i konkurenciju. Toyota, koja ima proizvodnju u Australiji od 1963. godine.

    Australijski ministar industrije Ian Macfarlane izjavio je da Toyota nije tražila od vlade finansijsku pomoć pre nego što je donela odluku o zatvaranju.

    Australijska vlada subvencioniše automobilsku industriju u nadi da održi nekoliko hiljada radnih mesta.
    Australijski ogranak GM, Holden, dobio je 1,8 milijardi australijskih dolara (1,6 milijardi američkih dolara) pomoći tokom poslednjih 11 godina.

    U Australiji je 2012. godine proizvedeno oko 170.000 automobila, navela je međunarodna organizacija za proizvodnju vozila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE