Obradović: Neće biti problema sa računima ovog meseca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obradović: Neće biti problema sa računima ovog meseca

  Elektroprivreda Srbije (EPS) je u 2013. ostvarila profit od 20 milijardi dinara, a svi se bave samo propustima s decembarskim računima, izjavio je v.d. direktora EPS-a Aleksandar Obradović, ističući da će ovog meseca biti sve u redu sa računima za struju.

  "Ukupno su stigle 48.494 reklamacije, što je 1,5 odsto od 3,5 miliona računa, koliko EPS mesečno pošalje. Opravdana je bila polovina reklamacija i računi su ispravljeni", rekao je Obradović u razgovoru za Blic.

  On smatra da ovaj problem uopšte ne zaslužuje razmere koje je poprimio u medijima jer je svih prethodnih godina tačnost računa 99,6 odsto, dakle 0,4 odsto bude ispravljeno tokom reklamacija.

  "Ipak, ne želim da kažem da se ništa nije dogodilo jer je broj pogrešnih računa u decembru skočio na 0,7 odsto ukupnih računa. Ukoliko se ovakav scenario ponovi, tražiću smenu direktora distribucija", istakao je Obradović.

  Na pitanje zašto direktori nisu odmah smenjeni, on je odgovorio da je to "zato što nije bilo namere da se račun poveća".

  "U ovom slučaju nije bilo ni sistemske greške zato što u svih pet distribucija postoji 38 obračunskih sistema. Doneo sam mere da se ova situacija više ne ponovi, među merama su i smene direktora u distribucijama, ali nisu sve distribucije postupile po nalogu. Neke su sprovele mere koje sam im dao pre dve nedelje, neke nisu, a neke čak nisu htele da objave šta su preduzele", dodaje Obradović.

  "Siguran sam da će ovog meseca biti sve u redu jer su se svi rukovodioci distribucija uplašili i vodiće mnogo više računa", naglasio je v.d. direktorra EPS-a. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE