Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sony prodaje brend VAIO

    Kompanija Sony donela odluku da proda svoju poslovnu liniju VAIO za proizvodnju personalnih računara investicionom fondu Japan Industrial Partners Inc, a TV jedinica za prozvođu televizijskih prijemnika i opreme, biće samostalna jedinica u okviru Sony Korporacije.

    Sony će se fokusirati na proizvodnju i dalji razvoj mobilne poslovne jedinice koja obuhvata pametne telefone i tablet uređaje, a u kojoj se očekuje poslovni rast u budućnosti.

    U skladu sa tom odlukom Sony će obustaviti dalje planiranje, dizajniranje i razvijanje PC proizvoda, a proces proizvodnje i prodaje će prestati od proleća 2014.godine.

    Kada je u pitanju TV poslovna jedinica, kompanija Sony je donela odluku da TV jedinica bude samostalna filijala u vlasništvu Sony korporacije, a cilj ove promene je da poslovanje bude efikasnije i dinamičnije, kao i da se uspostavi struktura kojom će biti obezbeđen stabilan profit u fiskalnoj godini koja se završava 31. marta 2015. godine. Tranzicija je planirana za jul 2014. godine.

    Iz kompanije Sony tvrde da ova strukturalna promena u TV segmentu neće uticati na poslovanje u Evropi, navedeno je u saopštenju predstavništva Sony-a u Srbiji.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE