Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Medvedev seli direktore državnih kompanija na istok zemlje

    Ruski premijer Dmitrij Medvedev naredio je u sredu službenicima da izrade planove o premeštanju direktorskih kancelarija nekih državnih kompanija na daleki istok zemlje u sklopu napora za razvojem te regije, objavio je visoki zvaničnik, prenosi Business.hr.

    Rusija želi da osnaži svoj položaj u Aziji u kojoj se nalaze neki od najvećih kupaca njenog gasa i nafte, uključujući Japan i Kinu, i nastoji privredno razviti tu retko naseljenu regiju koja se prostire od Sibira do istočne obale.

    Predsednik Vladimir Putin organizovao je samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vladivostoku 2012. i označio Daleki istok prioritetom svoga mandata koji je počeo te godine.

    "Moramo stvoriti poslovnu klimu i infrastrukturu koja će nam omogućiti da budemo konkurentni našim susedima na Dalekom istoku", rekao je Medvedev na sednici vlade.

    "Medvedev nam je danas dao upute da premestimo nekoliko velikih državnih kompanija na Daleki istok", rekao je Putinov predstavnik za tu regiju Juri Trutnev.

    On nije precizirao o kojim se kompanijama radi i dodao da plan još nije otišao tako daleko.

    Premeštanje 6.400 kilometara na istok moglo bi dovesti do otpora direktora i osoblja, a Medvedevljev plan tokom njegovog predsedanja državom od 2008. do 2012. da neke državne kancelarije premesti u predgrađe Moskve nikada nije zaživeo.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE