Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Produžen rok za dogovor Agrokora i Mercatora

    Agrokor i vlasnici Mercatora još nisu postigli sporazum o zaključenju transakcije većiskog udela deonica, ali su se načelno dogovorili da se do kraja februara produži rok za sporazum sa bankama o restrukturiranju Mercatorovih dugova, objavili su slovenački mediji.

    Kako su javili poslovni list Finance, slovenački radio i slovenačka novinska agencija STA, s tim se već definitivno saglasila Pivovarna Laško, dok konzorcijum 12 većinskih vlasnika u celini o Agrokorovoj ponudi mora da se izjasni do srede u 14 sati.

    Nadzorni odbor Pivovarne Laško dao je saglasnost da se pregovori s Agrokorom i bankama nastave i da uprava nastavi aktivnosti na sprovođenju transakcije, a u slučaju potrebe odmah o tome obavesti Upravni odbor, saopštila je Pivovarna.

    Kao ciljni rok za sprovođenje prošle godine dogovorene transakcije deonica Upravnom odboru je postavljen rok od 45 dana.

    Sovenački mediji javljaju da i dalje ostaje kao krajnji rok 31. mart za završetak transakcije između Agrokora i konzorcijuma Mercatora, kako je dogovoreno kupoprodajnim ugovorom, a resturkturiranje duga preduslov je za završetak cele transakcije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE