Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Emirati grade i koridore?

    Zajednička firma Vlade Srbije i kompanije iz Emirata finansiraće projekat tehničke dokumetacije za izgradnju Koridora 11 od Požege do crnogorske granice, a zainteresovani su i da grade tu deonicu, kao i deo Moravskog koridora.

    Ministar građevine Velimir Ilić potpisao je Memorandum o saradnji sa kompanijom GIDC – zajedničkom firmom Vlade Srbije i kompanije Global Capital Advisors Management iz UAE, koja će sa 15 do 20 miliona evra finansirati izgradnju projekta tehničke dokumetacije za izgradnju Koridora 11 od Požege do crnogorske granice.

    Zajednička kompanija GIDC će uraditi i studiju o izgradnji tog dela autoputa prema Crnoj Gori i predložiti model javno-privatnog partnerstva.

    Ilić je rekao da su partneri iz UAE zainteresovani i da grade tu deonicu Koridora 11, dugačku 107 kilometara, kao i za izgradnju tzv. Moravskog koridora, od Pojata do Preljine.

    On je dodao da je Ministarstvo građevine objavilo tender za izbor konsultanta, koji će napraviti predlog koncesionog ugovora za izgradnju Koridora 11, od Beograda do Obrenovca. Koncesije će biti poverene kineskim kompanijama.

    Zaključkom Vlade usvojen je tekst memoranduma kojim je precizirano da će GIDC preuzeti finansiranje dokumentacije kojom bi se utvrdila prostorna, ekološka, društvena, finansijska i ekonomska opravdanost investicije za izgradnju deonice autoputa na Koridoru 11 Požega-Boljare, u dužini od 106,8 kilometara.

    lić je Memorandum potpisao sa direktorom privrednog društva za razvoj industrijskih i infrastrukturnih projekata u Srbiji – GIDC, Sašom Milovanovićem.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE