Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pregovori sa EU prilika za zdrav ekonomski sistem

    Početak pregovora trebalo bi da bude znak investitorima da je Srbija postala uređena država, u kojoj je moguće bezbedno i profitabilno poslovati, kaže Nikolić.

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorom SAD Michael Kirby-ijem je naglasio da je Srbija u prethodnom periodu uložila mnogo truda da bi se približila standardima Evropske unije i da je zbog toga zaslužila otpočinjanje pristupnih pregovora, saopštila je pres služba predsednika Republike.

    Američki ambasador u Srbiji Michael Kirby izjavio je da Srbija otpočinjanjem pristupnih pregovora sa EU ima priliku da uspostavi zdrav ekonomski sistem i izrazio uverenje da će iskoristiti šansu koja joj je pružena.

    U razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Kirby je rekao da u SAD "već postoji interesovanje pojedinih kompanija za ulaganje u srpsku privredu, pre svega u rudarstvo", saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

    Kirby je čestitao Nikoliću "na uspehu koji je Srbija postigla" i naglasio da je "posebno srećan" što je Srbija "tokom mandata predsednika Nikolića uspostavila odlične odnose sa svim zemljama u regionu", navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE