Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I na Koridoru rade `na crno`

    Država će sprečiti zapošljavanje naših radnika "na crno" i u zemlji i u inostranstvu i omogućiti im da rade u zdravim firmama, kaže ministar građevine Velimir Ilić i ukazuje da je neophodno likvidirati firme koje ne mogu da se oporave.

    Evo, na Koridoru 11 oni rade za velike firme koje su uzele posao. Oni rade "na crno", a te firme im ne plaćaju po šest meseci, iako uredno naplaćuju poslove kao matična firma koja je uzela poslove, rekao je Ilić za RTS.

    Ilić je javno prozvao građevinsko preduzeće Planum, koji je uzeo posao i avans za radove, a ne plaća kooperante. Inače, Planum je bio angažovan na izgradnji Koridora 10, a trenutno radi i na jednoj deonici Koridora 11.

    Komentarišući slučaj zloupotrebe i rad naših radnika "na crno" u Sočiju, Ilić je rekao da Ministarstvo građevine sarađuje na tom planu sa Ministarstvom rada u angažovanju i obaveštavanju inspekcijskih službi.

    Odgovarajući na pitanje da li je saglasan sa predlogom sindikata građevine da se napravi registar građevinskih firmi, u kome će biti podaci ko je vlasnik i koliko radnika zapošljava, Ilić je rekao da najpre treba omogućiti da se likvidiraju firme koje ne mogu da se oporave.

    Potom treba stvoriti uslove za formiranje novih građevinskih firmi koje će raditi dobro i Zakon o planiranju i izgradnji je sve to predvideo, objasnio je Ilić i naglasio da radnicima treba omogućiti da rade u zdravim firmama i te firme treba da imaju odličan menadžment.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE