Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gensek svetskih poslodavaca u Beogradu zbog Zakona o radu

    Ministar privrede Saša Radulović razgovaraće danas sa generalnim sekretarom Međunarodne organizacije poslodavaca Brentom Wiltonom i predstavnicima Unije poslodavaca Srbije.

    Sastanak će biti održan u Ministarstvu privrede, a po njegovom završetku Radulović, Wilton i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković daće izjave za medije.

    Wilton je na poziciji generalnog sekretara Međunarodne organizacije poslodavaca od 2011. godine. Kao predstavnik biznisa, on tesno sarađuje sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN za biznis i ljudska prava i odgovoran je za odnose sa svetskim organizacijama sindikata.

    On je za današnju Politiku naveo da je u Srbiju došao da bi podržao Uniju poslodavaca Srbije u naporima da promeni Zakon o radu, jer situacija u tom pogledu nije dobra.

    "Sadašnji Zakon o radu je veoma restriktivan, jer obeshrabruje poslodavce da otvaraju nova radna mesta zbog visokih troškova i proceduralnih teškoća za prestanak ugovora o radu. Oni su postali teret za preduzeća u periodu ekonomske krize", smatra Wilton.

    Na pitanje da li misli da će biti političke volje da se zakon o radu izmeni, Wilton je rekao da je poenta da se od promena ne odustane i da se predlog izmena što pre vrati u proceduru.

    "Što ih pre usvojite brže ćete napredovati. Brze promene možda jesu bolne, ali spore ne donose rezultate koji su vama potrebni", kazao je on.

    Međunarodna organizacije poslodavaca jedina je mreža privatnog sektora na svetskom nivou, osnovana 1920. godine u Londonu, a trenutno broji 150 članova nacionalnih organizacija poslodavaca iz 143 zemlje.

    Osnovna misija organizacije je zaštita interesa poslodavaca u socijalno-ekonomskim debatama u UNi multilateralnim sistemima, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE