Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvati grade Pelješki most?

    Pelješki most je najbolje rešenje za povezivanje hrvatskog krajnjeg juga, zaključeno je u studiji koja će danas biti prezentovana predstavnicima Evropske komisije, rekao je za HRT visoki izvor iz Vlade Republike Hrvatske.

    Javnom je servisu samo desetak sati uoči sastanka s predstavnicima iz Evrope neslužbeno potvrđeno da se Hrvatska odlučila za gradnju Pelješkog mosta. Delegacija iz Evropske komisije danas dolazi u Ministarstvo saobraćaja, gde će im biti predstavljena konačna verzija studije, piše Index.hr.

    Detaljna studija izvodivosti trebala bi se finansirati novcem Evropske unije. Istovremeno, ‘Hrvatske ceste’ će napraviti lokacijske izmene u skladu s novim projektom. Sve bi trebalo biti gotovo do oktobra ove godine.

     Ukoliko projekt izgradnje Pelješkog mosta zadovolji stroge kriterijume finansiranja, Evropska komisija daće potvrdan odgovor. Ali, pre toga i detaljna studija izvodivosti, baš kao i predstudija, mora potvrditi da je Pelješki most najbolje rešenje. Vlada Zorana Milanovića nada se da će veći deo sredstava potrebnih za izgradnju mosta dobiti iz evropskih fondova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE