Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavljen `Beograd na vodi`

    Investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed el Abar predstavio je u Beogradu projekat "Beograd na vodi", a prezentaciji je prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

    Kako je saopštila Vlada Srbije, novoosnovana kompanija Eagle Hills, Muhameda el Abara, planira da se usredsredi na izgradnju modernog gradskog centra sa objektima mešovite namene.

    Tu su, kako je navedeno, uključene stambene i komercijalne nekretnine, trgovački centri, objekti maloprodaje, ugostiteljstva, obrazovanja i zdravstveni centri.

    Čitav posao bi radila ta arapska kompanija sa lokalnim partnerima iz Srbije.

    U prvoj zoni trebalo bi da budu izgradjeni ekskluzivni hoteli i najveći tržni centar u Srbiji, druga će obuhvatiti izgradnju kulturnih i sportskih objekata, a u trećoj zoni uz Savsku ulicu i Karadjardjevu biće komercijalni objekti.

    Prostor predvidjen za gradnju je od novog železničkog mosta, kod Beogradskog sajma, do Brankovog mosta i ograničen je sa jedne strane Savom, a sa druge ulicama Savskom i Kradjordjevom.

    Na prostoru planiranom za gradnju sada se nalaze Glavna železnička stanica i Beogradska autobuska stanica, koje bi zbog toga trebalo da budu izmeštene.

    Da bi se iz tog dela grada izmestio i transport opasnog tereta železnicaom potrebno je izgraditi most na Dunavu, kod Vinče.

    O ideji za korišćenju tog prostora i "silasku Beograda na reke" govori se više od četiri decenije. Izmeštanje Glavne železničke stanice u Prokop, čija je gradnja počela 1977. godine bio je jedan
    od uslova da se za gradnju oslobodi oko 90 hektara uz obalu Save.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE