Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obama potpisao zakon o budžetu

    Američki predsednik Barack Obama potpisao je zakon o budžetu vrednom 1,1 bilion dolara, čime je ugašena pretnja od nove blokade vlade.

    Obama je pred zvaničnicima Kancelarije za upravljanje i budžet potpisao zakon, kog je ove nedelje izglasao Kongres, kao redak signal budžetskog kompromisa.

    Predsednik je poručio da budžet, iako ga čine stranice i stranice cifara i fiskalnih kalkulacija, predstavlja pravu pomoć za Amerikance, koji se bore sa brojnim teškoćama.

    "To nisu samo brojevi, to su ljudi bez doma koji će dobiti krov nad glavom. To su otpušteni radnici koji će se doškolovati i pronaći poslove koji će im omogućiti da zadrže domove i stanu na noge. To su mladi naučnici koji će možda naći lek za rak ili Alchajmerovu bolest", rekao je Obama na temu smanjenja nejednakosti.

    Novim budžetom predviđa se potrošnja od 1,01 biliona dolara, uključujući 92 milijarde za inostrane vojne operacije, uglavnom u Avganistanu, kao i 6,5 milijardi za nepredviđene troškove povezane sa prirodnim katastrofama.

    Amerika je početkom oktobra prošle godine bila finansijski paralisana 17 dana, koliko je trajala budžetska kriza. Za to vreme se više od 800 hiljada radnika federalne administracije nalazilo na prinudnim odmorima.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE