Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osborne Briselu: Reforme ili ostajete bez Britanije

    Britanski ministar finansija George Osborne upozorava Evropsku uniju da će se suočiti sa fatalnim padom i rizikom od gubitka Velike Britanije kao članice, ako ne sprovede hitne reforme.

    Osborne, čija je vlada obećala referendum o članstvu Britanije u EU do kraja 2017, kaže da je EU postala manje konkurentna i od Kine i od Indije, kao i da postojeći osnivački sporazumi EU "ne odgovaraju svrsi" i da pod hitno moraju biti prerađeni.

    Ne možemo nastaviti ovako. Najveći ekonomski rizik sa kojim je Evropa suočena ne potiče od onih koji žele reforme i pregovore, već od neuspeha u sprovođenju reformi.

    "To je status quo koji građane Evrope osuđuje na neprestanu ekonomsku krizu i konstantan pad. Iz tog razloga, pred Evropom je jednostavan izbor, a to su ili reforme ili pad", rekao je Ozsborne na konferenciji o evropskim reformama koju su u Londonu organizovale dve grupe evroskeptika.

    Prema njegovim rečima, ključni problem predstavlja manjak konkurentnosti Evrope. U proteklih šest godina, evropska ekonomija je stala. U istom periodu, privreda Indije je porasla za trećinu, a kineska za oko 70 odsto, izjavio je Ozborn.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE