Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Emirati finansiraju Beograd na vodi

    Direktor kompanije Emaar properties iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed al Abar, spreman je da investira 3,1 milijardi dolara u projekat "Beograd na Vodi", kaže vicepremijer Aleksandar Vučić.

    Biznismen svetskog glasa Muhamed al Abar trebalo bi da 12. januara poseti Beograd gde će sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o ulaganju u projekat “Beograd na vodi”, piše Novi magazin, a prenosi B92.

    Vučić je u intervjuu Novom magazinu kazao da je idejni plan Al Abara da počistimo sve odatle, da to bude jedini zadatak Srbije, a on obezbeđuje 3,1 milijardu dolara za izgradnju svega.

    Onda treba da vidimo kako ćemo i mi onda da se naplatimo prodajom toga kad se završi. To sve posle menja, kazao je Vučić.

    Kompanija Emaar properties koja je najveća kompanija za razvoj nekretnina u regionu Persijskog zaliva. Njihov najpoznatiji projekat je kula Burž Kalifa u Dubaiju, trenutno najviša zgrada na svetu.

    Al Abar je bio deo delegacije iz UAE koju je predviodio princ šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, a koja je 12. decembra posetila našu zemlju, kada se razgovaralo o realizaciji više projekata, a između ostalih i o "Beogradu na vodi".

    Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali izjavio je da je plan da se projekat realizuje po fazama od kojih bi prva, koja podrazumeva izgradnju velikog tržnog centra, mogla da počne već krajem ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE