Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U januaru odluka SNS da li će biti izbora

  Srpska napredna stranka (SNS) mogla bi u prvih 10 dana januara 2014. da donese odluku o tome da li će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori, izjavila je potpredsednica SNS-a i ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović.

  "Odluka o tome da li će biti izbora zavisiće od toga da li zaista želimo reforme u 2014. godini i kojom brzinom hoćemo to da radimo", kazala je Mihajlovićeva u intervjuu agenciji Beta i istakla da vanredni parlamentarni izbori ne mogu da uspore evropski put Srbije.

  Potpredsednica najjače stranke vladajuće koalicije je kazala da na sastancima stranačkih organa SNS-a nije "vremenski odredjivano" kada će biti doneta odluka oko izbora, iako više članova stranke izlazi u javnost i govori da je za ili protiv izbora.

  "To je u redu do sednice Predsedništva koja će biti održana u najkraćem vremenskom periodu, gde ćemo sesti i reći naš stav kao trenutno najjača stranka u Srbiji", kazala je Mihajlovićeva.

  Ona je istakla da je Vlada Srbija napravila političke iskorake i uradila odlične stvari.

  Ocenjujući da je početak pregovora sa EU odlična vest za Srbiju i da daje mogućnost da se to iskoristi da društvo da bude uredjenije, napomenula je da to samo po sebi nije dovoljno.

  "Ljudi moraju da žive bolje, sada to možemo da omogućimo i to je razlog zbog koga se ja zalažem za izbore. Mislim da stvari moraju da idu mnogo brže i efikasnije", kazala je Mihajlovićeva.

  Ministarka energetike otpužila je generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića da je prepreka za reformu tog javnog preduzeća koje pravi gubitke.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE