Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privremeni budžet Beograda 15 mlrd. dinara

    Privremenim budžetom grada Beograda za prva tri meseca 2014. planirani su prihodi u visini od 15,4 milijarde dinara, i isti toliki rashodi, kaže Siniša Mali.

    Predsednik Privremenog organa uprave Siniša Mali rekao je novinarima da su u prvobitnim planovima utroška sredstava za prvi kvartal naredne godine projektovani za čak osam milijardi dinara veći rashodi.

    "Tu 'rupu' u gradskom budžetu pokrićemo agresivnom štednjom", rekao je Mali novinarima.

    On je objasnio da to znači da će morati efikasnije da se posluje, da će se skresati svi nepotrebni troškovi, uključujući službena putovanja i troškove marketinga, i da će se prolongirati neke investicije.

    Mali je rekao da su ukupna dugovanja grada Beograda u ovom trenutku 960 miliona evra, a da samo za kamate za kredite koji su ranije uzeti grad do 2039. godine mora da isplati još 662 miliona evra.

    Beograd za kredite koji su ranije uzeti u ovom trenutku duguje 412 miliona evra, rekao je predsednik privremene uprave grada.

    Takođe, grad ima dospele, a neizmirene obaveze prema školama i ustanovama kulture u visini od 5,3 milijarde dinara.

    Prema njegovim rečima, očekuje se da će u narednih nekoliko meseci biti povučeno dodatnih 123 miliona evra.

    Mali je, iznoseći cifre o privremenom finansiranju grada i trenutnim dugovanjima ukazao da se ubuduće mora maksimalno odgovorno raspolagati sredstvima grada.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE