Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija spremna za aranžman sa MMF

    Srbija je spremna da otpočne pregovore sa Međunarodnim monteranim fondom o novom aranžmanu iz predostrožnosti, saopštilo je Ministarstvo finansija.

    Pregovorii bi mogli da počnu već u prvim mesecima 2014, a očekivani aranžman će pojačati kredibilitet Vlade jer, kako se navodi u saopštenju, pokazuje spremnost da se Vlada suoči sa najozbiljnijim problemima u finansijama i privredi.

    Aranžman iz predostrožnosti sa MMF pomoći će Srbiji u sprovođenju planiranih reformi i stranim investitorima poslaće jasan signal da je Srbija sigurno, stabilno i atraktivno tržište, ocenjuju u Ministarstvu finansija.

    Srbija je od oktobra i posete tehničke misije u intenzivnom kontaktu sa MMF, a njena spremnost da pristupi sveobuhvatnim reformama prepoznaje se i u budžetu za 2014. godinu koji sadrži program za fiskalnu stabilizaciju.

    Ministarstvo finansija poručuje da će Srbija i u narednom periodu nastaviti da radi na rešavanju ključnih problema u sektoru javnih finansija, kao što su suzbijanje sive ekonomije i završetak procesa restrukturiranja javnih preduzeća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE