Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stop subvencijama za stambene kredite

    Država do daljnjeg obustavila isplatu pomoći za kupovinu prvog stana na kredit, jer nema više novca, a uskoro se očekuje da počne i isplata subvencionisanih stambenih kredita, koji su već duže vreme u zastoju.

    Osim što građani čekaju na isplatu odobrenih subvencionisanih stambenih kredita već duže vreme, Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita prestala je da prima nove zahteve, jer je planiran novac za ovu godinu potrošen.

    Obaveštavamo građane i poslovne banke da su sredstva odobrena za subvencionisanje stambenih kredita u ovoj godini od milijardu dinara, u ovom trenutku rezervisana i da više nismo u mogućnosti za prijem novih zahteva, navode u NKOSK.

    Za sve zahteve koje je do 13. decembra preuzela Nacionalna korporacija i za koje bude doneta pozitivna odluka o potpisivanju ugovora biće nastavljena procedura nakon usvajanja izmena i dopuna "Uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2013. godini".

    Očekuje se takođe da uskoro počne i isplata subvencionisanih stambenih kredita, koji su već duže vreme u zastoju. U nekim bankama građani od avgusta čekaju na isplatu odobrenih dotiranih stambenih kredita.

    Do zastoja je došlo jer su nadležnosti za subvencionisane stambene kredite sa jednog Ministarstva finansija i privrede prebačene na dva odvojena ministarstva, a ove nedelje bi trebalo konačno da se odluči koje ministarstvo će parafirati ugovore za dotirane kredite.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE