Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na Facebook stižu video oglasi

    Kompanija Facebook počeće ove nedelje da prodaje video-reklame. U takozvanom News Feedu reklame će se pojavljivati automatski, a u kompaniji Marka Zuckreberga se nadaju da će im ova novina obezbediti deo kolača od 66,4 milijardi dolara, koliko će oglašivači ove godine potrošiti na televizijske reklame u SAD.

    Nije poznato koliko će u početku biti oglasa, niti koliko će duge biti reklame. Tokom protekle nedelje pojedini korisnici su mogli da vide reklame, ali je to bio deo tehničkih testiranja. Ne zna se ni kako će oglasi biti puštani na međunarodnom tržištu, ali je sigurno da će odmah biti vidljivi i na računarima i na mobilnim telefonima.

    Ne zna se ni kada će ova opcija biti dostupna oglašivačima u Srbiji, a kako je ranije za BIZLife magazin izjavio Ivan Dimitrijević, marketing direktor Internet Group, postavlja se pitanje i koliki bi efekat oe reklame imale kod nas na tržištu.

    „Budžet za kampanju diktira i cenu produkcije, a cena internet-oglašavanja kod nas je još uvek niska. Iako se udeo u online oglašavanju povećava, činjenica je da tržište u Srbiji stagnira”, istakao je Dimitrijević navodeći da online tržište raste, ali prevashodno zbog toga što je sve veći broj kompanija koje prvi put ulažu u oglašavanje na internetu, a ne zbog odluka o povećanju budžeta za ovaj vid oglašavanja.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE