Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U 2013. izgrađeno 58 km puteva na koridorima

    U Srbiji je ove godine izgrađeno 58,1 kilometar novih puteva na Koridorima 10 i 11, kaže direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.

    Prema njegovim rečima, od oktobra 2012. do decembra 2013. izvedeno je radova u vrednosti 262 miliona evra.

    U prisustvu ministra za sabraćaj Aleksandara Antića i ministra građevine Velimira Ilića, Đurović je na godišnjoj konfrenciji za novinare u Vladi Srbije istakao da je više nego zadvoljan tim rezultatima, napominjući da je evropski prosek izgradnje autoputa, u roku od godinu dana, oko 52 kilometra.

    Đurović je rekao da je, nakon rekonstrukcije Vlade Srbije i promena u Ministarstvu saobraćaja, uneta nova energija u proces rešavanja problema i funkcionisanja kompletnog sistema.

    Ministar Antić je rekao da je politika Vlade Srbije jasna, da više nema vremena za gubljenje i da su Koridori 10 i 11 strateški važni za zemlju i građane.

    On je istakao da te projekte moramo što pre završiti, s obzirom da postoji opasnost da konkurentski Koridor četiri, kroz Rumuniju i Bugarsku, preotme Srbiji tranzitni saobraćaj.

    Ministar Ilić je kazao da će autoput na Koridoru 11 biti završen pre roka i najavio da će 24. decembra početi pripremni radovi na još dve deonice Koridora 11, Obrenovac – Ub i Lajkovac-Ljig, gde je glavni izvođač kineska kompanija Šandong haj-spid grupa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE