Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Porez na imovinu u Beogradu biće veći do 80 odsto

    Porez na imovinu u Beogradu biće sledeće godine povećan za 80 odsto, rekao je član Privremenog veća Beograda Andreja Mladenović i dodao da bi, da je Skupština grada usvojila predlog prethodne gradske uprave, to povećanje bilo veće od 300 procenata. Mladenović je u toku dana demantovao ovoliko povećanje, navodeći da je njegovu izjavu Politika 'loše prenela'.

    "Moja izjava je loše preneta. Privremeno veće je donelo odluku da ograniči rast tog poreza u sledećoj godini do 80 odsto, to ne znači da će svima porez biti veći za taj iznos", kazao je Mladenović za Betu.

    Mladenović je inače za Politiku rekao da će ove izmene najviše pogoditi građane koji imaju velike kuće i stanove u takozvanoj ekstrazoni.

    On je objasnio da će od sledeće godine biti ukinuta taksa za gradsko građevinsko zemljište koju su građani plaćali preko Infostana i da će ona postati deo poreza na imovinu.

    „Svesni smo da je u pitanju nepopularna mera. Ali da je Skupština grada usvojila predlog prethodne gradske uprave, povećanje poreza bilo bi veće od 300 procenata. Grad Beograd od 2014. posle izmene nekoliko propisa, neće ubirati prihod od naknade za gradsko građevinsko zemljište. Lane smo po tom osnovu i od poreza na imovinu prihodovali 15 milijardi dinara,“ rekao je Mladenović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE