Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin ukinuo agenciju RIA Novosti

    Ruski predsednik Vladimir Putin ukrazom je ukinuo državnu novinsku agenciju RIA Novosti i osnovao novu ’Rusija danas’, koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inostranstvu.

    Osnovni zadatak nove agencije biće da "izveštava o državnoj politici Ruske federacije u inostranstvu i života u Rusiji", navodi se na sajtu Kremlja.

    Istim ukazom se novoj Međunarodnoj informativnoj agenciji ’Rusija danas’ pripaja radio u državnom vlasništvu ’Glas Rusije’, a redakcija novina ’Rosijskaja gazeta’ se reorganizuje i njoj se pripaja magazin ’Rodina’.

    Generalnog direktora će, prema ukazu, postavljati i dužnosti razrešavati predsednik Ruske federacije.

    Putin je za prvog generalnog direktora nove agencije ’Rusija danas’ posebnim ukazom postavio Dmitrija Kisjelova novinara i voditelja informativne emisije ’Vesti nedelje’ na državnoj televiziji ’Rosija’.

    Kisjelov je 90-ih bio poznat kao liberalni nezavisni novinar sve dok nije počeo da radi na državnim televizijama.

    Nezavisni, privatni mediji ga kritikuju za otvoreno podržavanje vladajuće partije Jedinstvena Rusija i predsednika Vladimira Putina u svojim emisijama.

    Nova agencija ’Rusija danas’ nalaziće se u istim prostorijama kao i RIA Novosti, a rok za poputnu likvidaciju agencije je tri meseca, navodi se u ukazu ruskog predsednika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE