Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Peticija za smenu Radulovića

    Reprezentativni sindikati Industrije mašina i komponenata 14. oktobar organizovali su na glavnom trgu u Kruševcu prikupljanje potpisa za smenu ministra privrede Srbije Saše Radulovića.

    Potpredsednik fabričkog Samostalnog sindikata Đorđe Simonović je rekao je da se u centru Kruševca potpisi prikupljaju od svih radnika i građana i dodao da zaposleni u IMK, koje je u restrukturiranju, peticiju potpisuju u krugu fabrike.

    On je podsetio je da su akciju inicirale centrale industrijskih sindikata Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, jer su nezadovoljni predloženim promenama Zakona o radu.

    Smenu ministra tražimo zbog situacije u kojoj se nalaze posebno preduzeća u restrukturiranju, jer su sve subvencije, kao kreditne podrške tim preduzećima, u zaostatku zbog izrade i predaje nekih ličnih karti, koje se stalno vraćaju na "nekakvu doradu", navedeno je u zajedničkom saopštenju reprezentativnih sindikata 14. oktobra.

    Predsednik kruševačkog Samostalnog sindikata Milenko Mihajlović kazao je agenciji Beta da su industrijski sindikati nezadovoljni, kako zbog gašenja preduzeća u restrukturiranju, tako i zbog upornosti ministra da sindikatima nametne Zakon o radu koji bi bio "katastrofa za zaposlene".

    Najveća zamerka na rad Radulovića je što će veliki broj radnika iz preduzeća u restrukturiranju ostati bez posla, odnosno procena je da će to biti polovina od ukupno 54.000, a i zato što nema jasne vizije oživljavanja tih preduzeća, kazao je on.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE