Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijansko-ruski fond od milijardu evra

    Ruski Fond direktnih investicija i Italijanski strateški fond potpisali su u Trstu memorandum o osnivanju rusko-italijanske investicione platforme, orijentisane na projekte u Rusiji i Italiji, vredne milijardu evra.

    Ceremoniji potpisivanja su prisustvovali ruski predsednik Vladimir Putin i premijer Italije Enrico Letta. Planirani obim sredstava fonda biće milijardu evra, svaka strana će uložiti po 500 miliona, a sredstva će biti upućena kompanijama i projektima koje promovišu spoljnu trgovinu i povećanje obima direktnih stranih investicija između Italije i Rusije.

    Vladimir Putin je, posle rusko-italijanskih međudržavnih konsultacija, istakao da robna razmena između dve zemlje raste rekordnim tempom i da će ove godine premašiti granicu od 50 milijardi dolara.

    Italija zauzima četvrto mesto među najvećim trgovinskim partnerima Rusije. Međusobna robna razmena raste rekordnim tempom od 24 odsto, precizirao je Putin.

    On je dodao da se među zemljama razvija investiciona saradnja i da su ruska ulaganja u Italiju u poslednje četiri godine povećana četiri puta, na 500 miliona dolara. Italijanske investicije u Rusiju dostigle su milijardu dolara.

    Putin i Letta su prisustvovali i potpisivanju memoranduma o razumevanju i saradnji ruskog naftnog preduzeća Rosneft i italijanske energetske kompanije Enel u oblasti istraživanja, proizvodnje i transporta gasa, a posebna pažnja posvećena je mogućnostima saradnje u zemljama Južne Amerike, južne Evrope i Severne Afrike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE