Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rosneft preuzima naftno odeljenje Morgan Stanley?

    Ruska naftna kompanija Rosneft pregovara o preuzimanju odeljenja za trgovanje naftom globalne banke Morgan Stanley, javlja Reuters pozivajući na izvore u sektoru.

    Morgan Stanley već više od godinu dana pokušava da proda ili odvoji svoje odeljenje za kupovinu i prodaju sirovina, zbog povećanje kontrole nad aktivnostima banke i strožih zahteva za kapitalom.

    U strukturi Rosnefta postoje dve trgovinske kompanije – Rosneft trading i TNK trading international.

    Kako je ranije saopšteno, Rosneft je registrovao zavisnu firmu Rosneft trading u Ženevskom kantonu u Švajcarskoj u januaru 2011. godne. Međutim, kako švajcarska firma-kćerka nije učestvovala u aktivnim trgovinskim operacijama kompanije, Rosneft je rešio da zadrži TNK trading internacional – trgovinsko odeljenje kompanije TNK-BP, takođe registrovano u Švajcarskoj.

    Rosneft planira da razvija trgovinske operacije posle kupovine 20-procentnog paketa akcija italijanske kompanije Saras S.p.A.

    Na susretu s investitorima proletos u Londonu, šef Rosnefta Igor Sečin je rekao da je osnovni cilj saradnje s italijanskom kompanijom ne samo isporuka nafte na preradu u rafineriju Saras na Sardiniji, nego i trgovinske operacije za isporuku nafnih proizvoda sa korišćenjem mogućnosti Sarasa.

    Sečin je dodao da Rosneft ima dobre mogućnosti za distribuciju naftnih proizvoda u Tursku, koje može da koristi i za isporuku naftnih proizvoda iz rafinerije na Sardiniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE