Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Iz Jugoremedije varnice umesto lekova

    Samo dan nakon što je Union medik kao zakupac Jugoremedije, obnovio proizvodnju u toj zrenjaninskoj fabrici lekova, usledile su oštre reakcije malih akcionara i bivših radnika propale farmaceutske kompanije.

    U obraćanju javnosti i nadležnim državnim organima, potpisujući se simbolično kao "Suvišni ljudi", iznose da je na delu prevara koju su osmislili sud, stečajni upravnik i zakupac.

    Tvrde čak da je prevara veća od one u nezakonitoj privatizaciji 2002. koju je izveo Jovica Stefanović Nini, koja je dovela do afere čije razrešenje traži EU!

    U pravoj kafkijanskoj situaciji, stvorenoj davanjem fabrike u zakup Milanu Selakoviću, vlasniku "Union medika", izigrani su svi – država kao pojedinačno najveći akcionar Jugoremedije, mali akcionari, radnici i poverioci.

    Selaković (Vlasnik i direktor Union medika Milan Selaković) će preko plana reorganizacije doći do potpunog vlasništva nad Jugoremedijom. Kupiće fabriku bez ijednog dinara, od njenog profita, iznose "Suvišni ljudi" u svom apelu, a iza njih, ističu, stoji 2.000 akcionara i 400 bivših radnika.

    Podsećaju da su pre otvaranja stečaja, u fabriku investirali 10 miliona evra, a ona je pod krajnje sumnjivim okolnostima izdata u zakup Selakoviću za kiriju od 50.000 evra mesečno.

    Svemu je "kumovao" Privredni sud u Zrenjaninu, odnosno sudija Milan Pajtašev. Ističu, isti čovek koji je 2004. nezakonito uknjižio Ninija za većinskog vlasnika Jugoremedije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE