Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Turci `merače` KAP

    Sve više turskih firmi zainteresovano je za ulaganje u Crnu Goru, a najinteresantniji im je Kombinat aluminijuma (KAP), saopštio je ambasador Turske u Podgorici Mehmet Nijazi Tanilir.

    On je kazao da je najvažnije pitanje KAP energetski izvor, jer je u prizvodnji te kompanije najskuplja energija i sa sadašnjom cenom struje ne može biti konkurentan na tržištu.

    Firmi koja bude preuzela KAP treba da se omoguće uslovi za izgradnju energetskog objekta, rekao je Tanilir prilikom radne posete Nikšiću.

    On je saopštio da je takva privatizacija napravljena u Turskoj, kada je aluminijskom kombinatu država nedavno obezbedila investitora i na raspolaganje toj kompaniji dala i termoelektranu.

    Tanilir je naveo da je ta kompanija modernizovala tehnologiju i da danas radi kao veoma uspešna firma. „Smatram da bi takav model mogao da se primijeni i u Crnoj Gori i KAP“, rekao je Tanilir.

    Oprema za proizvodnju metala i zgrade KAP, procenjene su na oko 55 miliona evra, saznaju Vijesti nezvanično od izvora bliskih stečajnoj upravi Kombinata.

    U okviru procene imovine nije uračunata vrednost zemljišta KAP, koji je u stečaju od 8. jula ove godine, zbog nedostatka pouzdanih dokaza o vlasništvu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE