Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izvezli kablove za 20 miliona evra

    Industrije kablova Jagodina od januara do oktobra ove godine, proizvela je 22 odsto više kablova i izvezla robu u vrednosti od 20,3 miliona evra, što je 45 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

    Za deset meseci proizvedeno je 7.290 tona kablova, a vrednost izvezene robe je 20,3 miliona evra, proizvodnja u oktobru od 1.156 tona je najveća mesečna u proteklih 10 godina izjavio je Tanjugu generalni direktor Industrije kablova Ratko Vučurović.

    Izvoz je najvećim delom realizovan na tržište Ruske Federacije, oko 70 odsto ukupnog izvoza, a radi se o kablovima za naftne bušotine i platforme i o kablovima specijalne namene, precizirao je Vučurović.

    Ekspanzija izvoza je posledica pre svega visokog kvaliteta, istakao je Vučurović i napomenuo da u strukturi proizvodnje i plasmana dominiraju proizvodi visokog stepena obrade, što ima za posledicu i punu zaposlenost kapaciteta.

    U oktobru, u pojedinim delovima procesa rada, bilo je i manjka proizvodnih radnika, dodao je Vučurović.

    Industrija kablova u Jagodini je u restruktuiranju, zapošljava oko 2.200 radnika, koji redovno primaju plate, imaju overene zdravstvene knjižice i sve ostalo što im po zakonu pripada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE