Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turci kupili Kontejnerski terminal Luke Bar

    Turska kompanija Global Ports iz Istanbula kupila je danas za osam miliona evra većinski paket akcija Kontejnerskog terminala Luke Bar, saopšteno je iz crnogorske vlade.

    Ugovor o kupoprodaji 62,1 odsto Kontejnerskog terminala Luke Bar potpisali su u Podgorici predsednik vladine Tenderske komisije za privatizaciju, Branko Vujović, i izvršni direktor turska kompanija Global Ports, Saigin Narin.

    Global Ports se obavezao, kako je saopšteno, da u roku od tri godine realizuje investicije u restrukturiranje kontejnerskog terminala, vredne 13,5 miliona evra.

    Turska kompanija, prema kupoprodajnom ugovoru, realizovaće i dodatni investicioni program, "tezak" 7,6 miliona evra, u periodu od pet godina nakon faze restrukturisanja.

    Ugovor predviđa i obavezu Global Ports da za realizaciju socijalnog i programa podrške zaposlenima treba da obezbedi 6,5 miliona evra.

    Turska kompanija, kako je saopšteno, planira da Kontejnerski terminal Luke Bar pozicionira kao glavnog regionalnog distributivnog i logističkog čvora za region Balkana.

    Dodaje se da kompanija Global Ports trenutno upravlja sa tri vodeće komercijalne i kruizing luke u Turskoj, od kojih se jedna bavi kontejnerskim terminalom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE