Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samo četiri evropske zemlje ekonomski stabilne

    Samo osam zemalja u Evropi još uvek ima najvišu ocenu kreditnog rejtinga AAA, prema proceni tri najuticajnije bonitetne agencije Standard and Poor's, Moody's i Fitch.

    Kako prenosi švajcarski 24 sata, samo četiri od osam evropskih zemalja sa najvišom ocenom kreditnog rejtinga AAA, među kojima je i Švajcarska, ocenjene su kao ekonomski stabilne. U 2012. i 2013. Francuska, Velika Britanija i Austrija izgubile su trostruko A.

    Osam evropskih zemalja još uvek imaju najvišu ocenu kreditnog rejtinga, četiri sa negativnom perspektivom kao što su Nemačka, Finska, Luksemburg, Holandija a četiri sa stabilnom perspektivom među kojima su Švajcarska, Danska, Norveška i Švedska.

    U svetu još samo tri zemlje mogu da se pohvale najvišom ocenom kreditnog rejtinga tri najuticajnije bonitene agencije, a to su Australija, Kanada i Singapur.

    Zemlje u usponu lansiraju svoju bonitetnu agenciju

    Pomenute tri svetske bonitetne agencije, koje su u poslednje vreme predmet kritika, pre svega zbog svoje dominacije, dobiće uskoro još jednog konkurenta ARC Ratings, sastavljen od pet agencija iz zemalja sa rastućom ekonomijom.

    U sastavu nove agencije biće portugalska Companhia Portuguesa de Rating, indijska Credit Analysis & Research, južnoafrička Global credit Rating, maležanska Rating Corporation i brazilska SR Rating.

    Cilj rada ove nove multinacionalne kompanije, koja će biti promovisana 20. novembra, biće osvrt na svetsku multipolarnu ekonomiju, a samim tim i drugačiji pogled na svetsku privredu od onoga koje su dosad nametale tri američke agencije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE