Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekonomski komitet Srbije i Alžira

    Cilj Ekonomskog komiteta Srbije i Alžira je da se na poslovnom planu dostigne nivo primeren političkoj saradnji dveju zemalja, ocenio je vicepremijer Aleksandar Vučić na otvaranju zasedanja komiteta, gde se sastao sa alžirskim ministrom za vodne resurse Hosinom Nesibom.

    Vučić je istakao da postoje značajni kapaciteti i interesi da se naše kompanije angažuju u isporuci mašina i opreme u poljoprivrednoj mehanizaciji, prehrambenih artikala, proizvoda gumarstva i robe široke potrošnje, posebno lekova.

    Mogući su i transfer i prodaja najsavremenije opreme i linija za preradu hrane, dok do sada nijedna alžirska kompanija nije učestvovala u procesu privatizacije i investicionim aktivnostima u Srbiji.

    Očekujemo, posle zasedanja ovog mešovitog komiteta, da se alžirske kompanije aktivnije uključe u privatizaciju srpskih preduzeća, gde postoji zajednički interes i smatramo da je njihov dolazak dobrodošao, kazao je Vučić.

    Ministar Nesib rekao je da je bilateralna saradnja i dalje na nivou koji ne odgovara mogućnostima i istorijskim vezama dve zemlje, podsećajući da je obim trgovinske razmene 80-ih godina dostigao 500 miliona dolara.

    Odnosi su, nažalost, zabeležili relativnu stagnaciju tokom jedne decenije, zbog tranzicije u obe zemlje. Danas su ti procesi završeni i dostigli političku stabilnost, čime su se stekli svi uslovi za dalji razvoj ekonomske saradnje.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE