Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dodeljeni `Cvetovi za ženu zmaja`

    Nagrada "Cvet uspeha za ženu zmaja 2013" dodeljena je u Madlenijanumu sedmi put zaredom, u cilju afirmisanja i podsticanja uspešnih preduzetnica u Srbiji, a u nekoliko kategorija nagrađeno je 13 žena.

    Slogan ovogodišnje manifestacije bio je „Žene znaju kako biti uspešna“, a svečanosti su osim predstavnica Udruženja poslovnih žena Srbije, prisustvovali predstavnici Vlade, privrednici, sponzori i diplomatskog kora.

    Priznanje za „najevropskije žensko preduzeće“ dobile su suvlasnica i direktorka preduzeća „Identity Plus d.o.o“ Danijela Biškup i dr Branka Ivošević, vlasnica oftalmološke ordinacije Perfect Vision.

    Za najbolji model zapošljavanja nagradu su dobile direktorka i suvlasnica Agroploda iz Gložana Jarmila Bohuš i vlasnica Agencije Nana S.V Svetlana Vučković.

    U kategoriji „samozapošljavanje“, nagrađena je vlasnica Butika Sveća iz Kikinde Olgica Arađanski, a dodeljena su i specijalna priznanja. Na konkurs za ovo priznanje prijavilo se 38 kandidatkinja iz gotovo cele Srbije.

    Program Udruženja poslovnih žena

    Prema rečima predsednice Udruženja poslovnih žena Srbije Sanje Popović Pantić, kroz obuke udruženja prošlo je oko 3.500 žena iz cele Srbije, posao je započelo približno 200 njih, a oko 250 članica umreženo je sa udruženjima u regionu.

    Popović Pantić je navela da su u programima tog udruženja posebno mesto imale žene koje su želele da krenu putem preduzetništva kojima je pomagano kroz edukativne programe i mentorski rad u parovima.

    Sa ženama je jednostavnije pregovarati

    Svake godine u okviru manfestacije kroz mini – intervju predstavlja se žena koja je u državnom sektoru postigla uspeh, a ove godine to je bila glavni pregovarač Srbije sa EU Tanja Miščević.

    Miščević je navela da žensko preduzetništvo čini jedan segment pomoći malim i srednjim preduzećima i da ima podršku EU, ali da mora biti prepoznato i od države.

    Jednostavnije je da žena vodi pregovore sa EU jer je sa ženama jednostavnije pregovarati, rekla je Miščević, objasnivši da žene imaju više strpljenja i sposobnost kordinacije oko više stvari istovremeno.

    Od 2007, nagradu je dobilo je 60 preduzetnica, a ove godine projekat su podržali i Nemačka organizacija GIZ, Centar CIPE, kao i Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Ministarstvo privrede i European SME Week.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE