Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Projekti donose 7 milijardi evra ruskih investicija?

    Srpski privrednici spremni za Investicioni forum u Moskvi, na kom će se potencijalnim ruskim investitorima predstaviti 75 projekata koji bi, prema procenama, doneli Srbiji čak sedam milijardi evra.

    Privredna komora Srbije krajem meseca u Moskvi organizuje Investicionu konferenciju na kojoj će predstaviti 75 projekata srpskih kompanija, institucija i lokalne samouprave, a Vlada očekuje da će naći investitore za poslove čija realizacija bi Srbiji donela čak sedam milijardi evra.

    Najvredniji su projekti iz oblasti energetike, nove hidroelektrane, termoelektrane i elektrane s kombinovanom proizvodnjom električne i toplotne energije.

    Među projektima za koje PKS traži investitore su izgradnja Đerdapa 3, TE Kovin i Štavalj, kao i izgradnja podzemnog skladišta gasa u Itebeju.

    Na listi najvrednijih projekta je i početak eksploatacije površinskog kopa Radljevo, koje pripada Rudarskom basenu Kolubara, a institut Torlak konkurisao je sa čak osam projekata.

    Srbija će ruskim ulagačima predstaviti po 11 projekata iz oblasti energetike i agrara, 26 iz oblasti industrije i 23 iz oblasti turizma i građevine.

    Stranim investitorima biće predložena i ulaganja u industriju, najviše kroz dokapitalizaciju velikih društvenih preduzeća.

    Odobreni su i projekti iz oblasti agrara, građevinarstva, turizma i industrije, a izabrani su na javnom konkursu, koji je PKS raspisala početkom avgusta.

    Ova konferencija je deo intenzivne međunarodne aktivnosti PKS na promociji Srbije kao destinacije za ulaganje i investicionih potencijala srpske privrede, rekao je predsednik komore Željko Sertić.

    Konferencija je dobra prilika da se kroz direktne razgovore sa potencijalnim ruskim investitorima iniciraju budući zajednički poslovni aranžmani i razmotre mogućnosti za investiranje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE