Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Softver novi brend Srbije?

    Sektor informacionih tehnologija (IT) treba da bude prečica za ekonomski i privredni oporavak Srbije i za novi razvojni ciklus, izjavio je premijer Ivica Dačić.

    Dačić je na Microsoftovoj konferenciji o informaciono-komunikacionim tehnologijama kazao da je Vlada do sada kao prioritete isticala energetiku, infrastrukturu – saobraćajne koridore, poljoprivredu i automobilsku industriju, ali sada, kao peti priortet, navodi IT sektor zbog velike mogućnosti razvoja.

    "Srbija veruje u IT napredak. Dositej (Obradović) je kazao da je najvažnije od svega obrazovati narod da može da omogući društvene reforme i progres zemlje", kazao je Dačić.

    Dodao je da se u javnosti malo zna da je Srbija 2012. imala dvostruko veći izvoz softvera nego malina koje su "brend Srbije".

    Dačić je kazao da Srbiju ulazi u drugu deceniju saradnje s kompanijom Microsoft i da Vlada pordžava tu saradnju, jer je IT od strateškog značaja.

    Istkao je da je Microsoft Razvojni centar u Beogradu najbolji primer da Srbija ima sposobne kadrove koji mogu da doprinesu i toj kompaniji i Srbiji.

    "Vlada Srbije želi da istim putem krenu i druge kompanije u Srbiji. Mi želimo da naši mladi ostanu u Srbiji", kazao je premijer.

    Dačić je najavio da će 4. novembra u Beograd doći generalni direktor Majkrosofta Steve Ballmer što je dodatni podsticaj da se u Srbiji dalje razvija IT sektor.
     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE