Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Amerikanci pesimistični prema ekonomskoj budućnosti

    Amerikanci su skeptični prema zastupnicima u Kongresu i pesimistični prema ekonomskoj budućnosti zemlje, pokazuju u utorak objavljeni rezultati četiri ankete sprovede nakon sporazuma kojim je okončana dvonedeljna blokada ustanova savezne vlade nastala zbog spora oko budžeta.

    U anketi USA Today/Princeton Survey Research samo je 4 odsto ispitanika reklo da bi novi sastav Kongresa radio lošije ako bi baš svi zastupnici bili zamenjeni, a polovina drži da bi u tom slučaju Kongres radio bolje.

    Više od 70 odsto ispitanih u anketi za CNN/ORC International poll, koja je takođe objavljena u utorak, ocenjuje sadašnju američke ekonomsku situaciju lošom.

    Šest od deset ispitanika veruje da će tako biti i za godinu dana.

    Prošle nedelje ispitivanje Reuters/Ipsos poll pokazalo je da je gotovo trećina Amerikanaca nezadovoljna sporazumom kojim je okončana blokada, a gotovo polovina od tih ispitanika veruje da nesuglasice koje su je izazvale nisu rešene.

    Sve su ankete bile provedene u danima nakon 16. oktobra kada je Kongres odobrio, a Obama potpisao sporazum kojim je okončano 16-dnevno delomično zatvaranje ustanova savezne vlade.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE