Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Apple predstavio iPad pete generacije

    Glasine su se obistinile, pa je kompanija Apple predstavila je niz novih proizvoda, ali svi oni ostali su u senci novih modela iPada pete generacije, iPad Air i iPad mini, tanjih, lakših i bržih od svojih predhodnika.

    Uređaj iPad mini druge generacije opremljen je 7,9 inčnim Retina ekranom. Predstavljena su i novi računari MacBook, kao i obnovljene aplikacije i operativni sistemi koji od sada idu besplatno uz nove uređaje.

    Novi iPad mini ima isti broj piksela kao i iPad Air, tako da može da pokreće iste aplikacije. Brži je od prethodnika, a baterija mu traje 10 sati. Dolazi u istim bojama kao i iPad Air, a cena mu je 399 dolara i biće dostupni u novembru.

    Novi 13-inčni MacBook Pro je lakši i tanji. Naime, težak je svega 1,56 kilograma, a debljina mu je 1,8 cm. Baterija osigurava devet sati rada, a cena ovog računara biće 1.299 dolara.

    Drugi model, s dijagonalom 15 inča ima četverojezgrovni 2GHz i7 procesor, 8 GB RAM i 56GB SSD disk. Njegova cena je 1.999 dolara.

    Naša konkurencija je zbunjena, a mi imamo jasan i ambiciozan cilj. Ne usporavamo s inovacijama. Puno smo radili na Macu i imamo uzbudljive proizvode, rekao je direktor Applea Tim Cook.

    Apple je predstavio i fantastično dizajnirani tablet MacPro za kog su istakli da ima najjači procesor od svih Appleovih računara.

    MacPro ima Xeon E5 procesore do 64GB memorije, a biće dostupna i Flash memorija do 1 TB kapaciteta. Početna cena biće 2.999 dolara, troši jako malo struje, a u prodaji će se naći do kraja godine.

    Foto: Beta, AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE