Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    HRT u plusu, ali otpušta petinu

    Hrvatska radio televizija je, posle prošlogodišnjih gubitaka, u prvih šest meseci osvarila dobit od pet miliona evra, tvrdi direktor HRT Goran Radman i najavljuje preko 25 miliona evra investicija u javni servis, ali i otpuštanje oko petine zaposlenih.

    Stanje na HRT je dobro, premda neki političari žele da uvere javnost u suprotno, istakao je Radman na tematskoj sednici saborskog Odbora za informisanje, informatizaciju i medije, sazvanu upravo zbog najnovijih aferama na HRT.

    Novi Zakon o HRT se sprovodi bez većih poteškoća, a za javni novac se proizvode sadržaji javne vrednosti, rekao je Radman, ističući da je finansijska situacija javnog servisa puno bolja nego što je bila kada je postao direktor.

    HRT je 2012. godinu, kaže Radman, završio s 29 miliona kuna gubitka, dok je u prvih šest meseci 2013. godine ostvaren dobitak od 38 miliona kuna.

    Preuzeo sam HRT kada je nad njom bilo prinudno izvršenje od 500 miliona kuna Poreske uprave, nasleđeno iz ranijih razdoblja. Rešili smo to pitanje, rekao je Radman.

    Radman tvrdi da će HRT u narednoj godini pokrenuti investicioni ciklus vredan 200 miliona kuna. Istovremeno, u procesu restrukturiranja predviđeno je smanjenje broja zaposlenih.

    HRT trenutno zapošljava nešto preko 3300 ljudi, a programom restrukturiranja predviđeno je smanjenje broja zaposlenih za 600 do 700, rekao je Radman.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE