Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krstić: Razgovori sa MMF-om već sledeće nedelje

    Ministar finansija Lazar Krstić rekao je da će razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom biti nastavljeni već sledeće nedelje.

    ''Suština je da mi više ne čekamo šta će MMF da traži od nas, nego iznosimo svoj plan. Da smo nastavili po starom, za godinu dana bismo udarili o zid, niko nam više ne bi verovao, morali bismo da zakucamo na vrata MMF i da tražimo pozajmicu. Ali tada pod njihovim uslovima'', rekao je Krstić za današnje Novosti.

    Krstić čvrsto veruje da se sledeće godine u ovo vreme više neće pominjati bankrot Srbije, grčki i argentinski scenario i ostale apokaliptične prognoze za domaću ekonomiju.

    'Suština novih mera jeste da se građani postepeno sve više oslanjaju na svoj rad, a ne na državu. Ukidanje suvišnih troškova funkcionera nije demagogija, već uvođenje domaćinskog ponašanja'', rekao je Krstić.

    Ministar finansija ubeđen je da će se sledeće godine govoriti o svetlijim temama – povećanju zaposlenosti u privatnom sektoru, stranim investicijama, privrednom rastu i da će Srbija već krajem 2014. biti pozitivan izuzetak na mapi Evrope.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE